Bazı kadınlar sütyen takmamanın kötü olup olmadığı veya rahatsızlıktan kaçınmak için ideal sütyen modelinin nasıl seçileceği konusunda şüpheler taşıyor.
Sütyen takmamak zararlı mı? Sütyen takmak herhangi bir soruna neden olabilir mi? Bu çok çok fazla tartışmaya neden olan ve her zaman fikir birliğine varılamayan bir konudur. Ancak gerçek şu ki bu soruların cevapları düşündüğümüzden daha basit.
Siz de bu soruları kendinize soruyorsanız endişelenmeyin. Bu yazımızda sütyenin sözde tehlikeleri ve sütyen takmamanın yararları ve zararları hakkında uzmanların neler söylediklerini açıklayacağız.
Sütyen giymenin tüm avantaj ve dezavantajlara göz atın ve bu bilgilerin sütyen takmaya devam etme veya sutyeni bir kenara bırakma kararınıza nasıl etki edebileceğini değerlendirin.
Dışarıda duyduğunuz her şeye önem vermeyin!
Sütyen hakkında konuşmak oldukça tartışmalı olabilir ve birçok efsanenin doğduğu yer burasıdır. Bu mitlerden bazıları bizi kendilerine inandıracak kadar güçlüdür ve günlük hayatımızdaki farklı eylemleri etkiler.
Hangilerinin doğru, hangilerinin sadece yalan olduğunu açıklığa kavuşturmak için sütyen takmayla ilgili bazı efsaneleri listeledik.
Efsane. Sağlığınız açısından sutyen takmanın hiçbir zararı yoktur. Elbette her şey sağduyuya dayanıyor. Örneğin sıkı bir sütyen giyerseniz bu size zarar verebilir. Ancak sütyeniniz kaliteliyse ve göğüs ölçülerinize uygunsa tamamen zararsız olacaktır.
Gulumsegiyim.com'da her tür ve boyuttaki göğüslere uygun mükemmel sütyenlerimiz mevcuttur. Burada tam olarak aradığınız şeye uyacak çeşitli sütyen modelleri ve stilleri mevcuttur.
Efsane. Sütyen ile sarkma arasında bir ilişki yoktur. Elbette sutyen taktığınızda göğüsleriniz bir an için daha sıkı hissedilir, ancak giymemeyi tercih ederseniz göğüsleriniz bundan dolayı sarkmayacaktır.
Göğüslerin ve vücudun herhangi bir kısmının sarkmasında başka faktörler de rol oynar! Örneğin fiziksel aktivite uygulamaları, beslenme ve genetik, gerçekten müdahale eden noktalardır ve basit bir sutyenden çok daha karmaşıktır.
İyi değil ve kötü de değil. Faydalı olduğuna inandığınız için sütyenle uyuyorsanız, ancak kendinizi rahatsız hissediyorsanız bu uygulamadan vazgeçebilirsiniz. Ve bir kez daha söylüyorum: Her durumda sütyen takıp takmamak bir tercih meselesidir.
Sütyenle uyuyup uyumamak sizin tercihinize bağlı, yani kendinizi en rahat hissettiğiniz şekilde uyumak en iyisidir. Uyku vücudu birçok yönden onarır. Bu dinlenme, bir giysinin giyilmesi veya giyilmemesinden kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle kesintiye uğramamalıdır.
Bazen sütyenle uyumanın hastalığa neden olabileceği ihtimaline dair spekülasyonlar yapılıyor. Böyle bir spekülasyon, toksin tutulumu efsanesidir.
Bu efsaneye göre sutyenle uyumak, toksinlerin lenfatik sistem tarafından atılmasını engelleyecektir. Sonuç olarak kadınlarda meme kanseri gelişebilir.
Ancak bu herhangi bir bilimsel araştırmayla kanıtlanmamıştır. Bugüne kadar yapılan araştırmaların hiçbiri sutyenle uyumak ile kansere yakalanma arasında bir ilişki olduğu sonucuna varmadı.
Gülümse Giyim olarak sağlıksız ve kalitesiz sütyen takmanın zararlarının farkındayız. Sizler için sağlıklı ve kaliteli ürünleri sunmaya devam edeceğiz. Aşağıdaki sütyen modeli bunlardan sadece biri. Ürüne tıkla ve diğer kaliteli sütyen modellerini incele.
Efsane. Bir süredir bu iki şeyin bağlantılı olabileceğine inanılıyordu. Kapsamlı araştırmaların ardından sutyen takmanın meme kanseri veya başka bir kanser türünün gelişimi arasında hiçbir ilişki olmadığı ortaya çıktı.
Deodorant kullanımı ve plastik şişelerde saklanan yiyeceklerin tüketiminin yanı sıra sutyen kullanımının da meme kanserine neden olduğu sorgulanıyor. Hastalık vakalarının yaklaşık %5 ila %10'u kalıtsal genetik faktörlerden kaynaklanır, geri kalanı ise tanımlanamayan diğer etkenlerden kaynaklanır.
Ancak bugüne kadar sutyen kullanmanın meme kanseri gelişimiyle ilişkisini kanıtlayan bilimsel bir çalışma bulunmuyor. Genel olarak kanserin ortaya çıkmasını önlemek için sağlıklı alışkanlıklar edinin, sigarayı bırakın, fiziksel egzersizler yapın, kendi kendine muayene (ağız, tiroid, cilt, meme ve testisler) yapın ve doktorun istediği testleri yaptırın.